2 χρόνια ΜΧΑ ΙΑΣΙΣ: Αναπτυξιακή πορεία με αύξηση κλινών και μηχανημάτων αιμοκάθαρσης.

Σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα ψυχαγωγίας αιμοκάθαρσης. Άριστες εγκαταστάσεις.


Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν, αισίως, από την λειτουργία της ΜΧΑ ΙΑΣΙΣ. Η μονάδα μας καταξιώθηκε και συνεχίζει να παρέχει δυναμικά υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στην αξιοσέβαστη κοινότητα των αιμοκαθαιρομένων του νομού μας και όχι μόνο. Αποτέλεσμα της πορείας αυτής, είναι η αύξηση του αριθμού των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης επί υπαρκτής υποδομής, λόγω αυξημένων αναγκών.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει την δυναμική της ΜΧΑ ΙΑΣΙΣ να εξυπηρετεί τον αιμοκαθαιρόμενο να επιλέξει ο ίδιος το ωράριο και την ημέρα της αιμοκάθαρσης, σύμφωνα με τις ατομικές του ανάγκες. Επίσης, μπορεί να απολαμβάνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες από μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευτών/τριών κατά την διάρκεια της βάρδιας. Η υποδομή, το περιβάλλον και η εξαίρετη στελέχωση του προσωπικού, από έμπειρους νεφρολόγους ιατρούς, με Επιστημονικά Υπεύθυνο τον κ. Σπυρόπουλο Πέτρο, την κ. Βενέτη Γιώτα, υπεύθυνη στην ΜΧΑ του Διαβαλκανικού και τον κ. Καρπέτα Αντώνη, πανεπιστημιακό υπότροφο του Νεφρολογικού τμήματος του ΑΧΕΠΑ, καθώς το εκλεκτό και έμπειρο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, η ανθρώπινη συμπεριφορά, το φιλότιμο, η πειθαρχία και η ευσυνειδησία καθιστούν τη ΜΧΑ ΙΑΣΙΣ πρότυπο λειτουργίας.

Πρέπει να γίνει γνωστό, ότι η χρηματοδότηση των αιμοκαθάρσεων είναι ΔΩΡΕΑΝ από το Κράτος. Οι επιπλέον διευκολύνσεις των αιμοκαθαιρομένων γίνονται, επίσης, ΔΩΡΕΑΝ από την Διεύθυνση της Μονάδας. Η διασύνδεση με το Νοσοκομείο Βέροιας, είναι δια νόμου κατοχυρωμένη προς αντιμετώπιση εκτάκτων επιπλοκών, που αφορά καρδιολογικές, αιματολογικές και άλλες καταστάσεις. Ουσιαστικά η συνεργασία με το Νοσοκομείο Βέροιας είναι δεδομένη θεσμικά, νομικά και οικονομικά. Απολαμβάνει κάθε ιδιωτική Μονάδα Αιμοκάθαρσης την απόλυτη κάλυψη του Νοσοκομείου, όπως η κρατική ενδονοσοκομειακή ΜΧΑ, χωρίς καμία διάκριση.

Η ΜΧΑ ΙΑΣΙΣ διαθέτει ειδικό θάλαμο οροθετικών και θάλαμο covid για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων της πανδημίας.

Στο διάστημα της διετίας είχαμε την ευτυχία να γίνουν στην Μονάδα και τρείς επιτυχείς μεταμοσχεύσεις νεφρών σε νεαρά άτομα των αιμοκαθαιρομένων.

Έχουμε την τύχη να φιλοξενούμε στην ΜΧΑ ΙΑΣΙΣ, τον νεαρό κ. Παντελή Χατζή, συγγραφέα δυο βραβευμένων βιβλίων και μάλιστα πρόσφατα βραβεύτηκε, με παγκόσμια διάκριση το βιβλίο του, με τίτλο «Glossary of Dialysis». Στηρίζουμε και προβάλλουμε με κάθε τρόπο την αξία της πνευματικής δημιουργίας του Παντελή Χατζή και των συνεργατών του ανά την Ελλάδα.

Σχεδιάζουμε την υλοποίηση προγράμματος για την ανάπτυξη κοινωνικής συνείδησης «ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ».

Η ΜΧΑ ΙΑΣΙΣ είναι επένδυση ωφέλιμη στην οικονομία και την κοινωνία της Ημαθίας.

Ευχαριστούμε από την καρδιά μας όλο τον κόσμο για την εμπιστοσύνη που έδειξε και θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι να προσφέρουμε ότι καλύτερο για την επιτυχία του στόχου μας. Την πρόοδο δεν πρόκειται να την ανακόψει κανείς και κανένα τεχνητό μέσο.

Από Εφημερίδα Λαός
Δημοσιεύτηκε: 05 Απρ 2023